Pravac motivacije? Što je to?

saznajte više
 

Pravac motivacije? Što je to?

Bajum, bajum,… počinjao bi crtić La linea. Glavni lik crtića bi pozdravio crtača (mmmm-daaaa!), krenuo hodati i obično bi naišao na prepreku.

Davno je to bilo, no na isti način bi mogli početi opis Inspire kompetencije o pravcu motivacije zaposlenika.

Primjećuju li vaši zaposlenici prvo prepreke, probleme, opasnosti, prijetnje i poteškoće u nekoj situaciji ili vide šanse, mogućnosti, koristi i postignuća?

Dobro je to za znati jednom voditelju, menadžeru ili vlasniku na koji način će njegovi zaposlenici ići prema ostvarenju cilja.

Oni koji vide šanse, mogućnosti, koristi i postignuća u ovima drugima vide kočničare, negativce, pesimiste i to ih može jako frustrirati.

Oni koji vide prepreke, probleme, opasnosti, ove nasuprot vide kao nepažljive, opasne, nesmotrene i lakomislene.

I eto mogućnosti za sukobe u vašem timu. I zapitat ćete se kao pravi voditelj menadžer ili vlasnik: Zašto? Koji mi trebaju u timu? Kojih da se riješim?

U dobrom timu koji želi ostvariti više, bolje i efikasnije potrebni su nam i jedni i drugi. Bitno je da znamo kako ih motivirati i kako ih „pomiriti“.

Inspire alat će vas uputiti kako komunicirati s jednima a kako s drugima, u kojim poslovima i projektima uključiti jedne a kada druge, čime motivirati ove koji vide šanse, mogućnosti i postignuća a kako motivirati ove iz našeg crtića da kažu mmmmm-daaaa!

Sviđaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mailling listu kako biste s vremena na vrijeme primili naš newsletter sa svježim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike tvrtki i menadžere.