MENADŽERI

saznajte koliko kapaciteta ima vaš tim i u kojoj mjeri ga koristi

saznajte kako
 

Vaš tim možda ima više kapaciteta nego što ih koristi. Kako to provjeriti?

Kao menadžer znate da je rad s ljudima često zahtjevan, kompleksan i za to izdvajate puno vremena i energije.
Ali kada uspijete pronaći odgovarajući način rada, dobri rezultati i poslovni uspjeh su zagarantirani.
 

Testirajte uz našu pomoć svoje ljude i saznajte:

Z
kako uspješno raditi s osobama u vašem timu, da vas razumiju i obavljaju aktivnosti koje su planirane i potrebne

tko može sagorjeti na poslu i više je podložan stresu i kako uskladiti članove tima međusobno te spriječiti destruktivne konflikte

koliko su odgovarajući za posao koji obavljaju, što ih motivira a što demotivira za rad
tko su osobe koje će davati dobre ideje, tko je najbolji realizator a tko ima odlično analitičko razmišljanje o tim idejama i načinu realizacije

U kojim situacijama menadžeri koriste INSPIRE – Happiness at work?

 

Delegirajte tako da zaposleni obavljaju zadatke na vrijeme i način na koji ste zamislili

Događa li vam se da se sa svojim članom tima dogovorite oko nekih aktivnosti a onda to što radi bude nepotpuno ili nešto drugo u odnosu na ono što ste dogovorili? Delegiranje je vještina a znanje kako kome delegirati zadatak dolazi s poznavanjem tipa osobe.

Kako da zaposlenici poštuju pravila i procedure unutar tvrtke?

Poštivanje pravila i procedura ne ovisi samo od njihove potrebe i opravdanosti. Čak više ovisi od osobe koja ih treba provoditi. Neke osobe razmišljaju u procedurama dok druge takav pristup sputava i smatraju ga ograničavajućim. Kad ovome dodate saznanje da poštivatelji procedura vrlo teško formuliraju i pišu procedure i da to bolje rade oni koji ih se ne pridržavaju, što mislite koliko vam je onda važno utvrditi tko je sklon procedurama a tko nije?

Dajte pozitivan ili negativan feedback na efikasan način

Da bi feedback imao efekta, potrebno je da ga osoba kojoj ga dajete čuje, razumije i prihvati ono što kažete. Inspire će vam reći na koji način voditi feedback razgovor, uzimajući u obzir specifičnost osobe, kako je inspirirati na konstruktivan feedback razgovor, koju vrstu komunikacijskog kanala koristiti kako bi vas osoba registrirala i prihvatila, te koje riječi koristiti da bi zapamtila to što joj priopćavate.

Kako formirati timove za neki zadatak ili projekt?

Slaganje tima je kao slagalica. Ako neki dio ne odgovara, onda će to biti slabo mjesto slagalice, tj tima. Kao i u sportu, ni u poslu ne može svatko raditi sve. Važno je znati tko se s kim može uklopiti, koja je jaka a koja slaba strana jedne osobe. Ukoliko timovi nisu dobro uklopljeni, često su disfunkcionalni i teret pada na manji broj članova tima koji odrade većinu posla.

Kako bolje motivirati svoje zaposlene?

Motivacija je unutarnje stanje. Vanjskim utjecajem na osobu da obavlja što smo zamislili, možemo pokušati samo stimulansima (materijalnim i nematerijalnim). Svaka osoba ima sistem po kojem nesvjesno procjenjuje što joj se sviđa, čime je motivirana i inspirirana. Kada to prepoznate, imate pristup načinu kako da u vašem timu bude zadovoljna (sretna), angažirana i produktivna osoba.

Jasna Rilović

INSPIRE – Happiness at work instruktor

 

Jasna Rilović, konzultant za ljudske resurse s više od 15 godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u odjelima ljudskih resursa, 2014. godine osniva vlastito poduzeće Human Capital d.o.o., koje ima za cilj poduzećima kreirati “HR po mjeri”. Znanje i iskustvo je stjecala u internacionalnim kompanijama (Renault Nissan Hrvatska , Abbott Laboratories, PharmaS).

Svojim stručnim znanjem i iskustvom pomaže kompanijama implementirati razne alate u vođenju ljudskim resursima kao što su sistematizacije radnih mjesta, strukture plaća, modele nagrađivanja, praćenje radne učinkovitosti, razvoj talenata, izrada planova edukacija i dr.  primjenjujući najbolje svjetske prakse. Po struci je socijalni pedagog koji svakodnevno teži stručnom usavršavanju i nadograđivanju svojih znanja. Zbog toga je između ostalog  certificirani Executive Coach, posjeduje diplomu NLP Master, licencu za provođenje Assesment & Development centara (SHL), licence za provođenje Insights i DISC testiranja i mnoštva drugih licenciranih programa.

Susrevši se 2013. godine prvi puta s menadžerskim alatom INSPIRE i uvidjevši sve mogućnosti i prednosti provođenja istog u upravljanju ljudskim resursima, postaje ekskluzivni zastupnik za Hrvatsku, te je već osposobila i educirala nekoliko grupa certificiranih eksperata za primjenu Inspire alata u Hrvatskoj.

Testiranja i izvještaji

Inspire Imprint
Kada zapošljavate osobe na neko radno mjesto testiramo za vas:

 


  • 12 najvažnijih karakteristika za posao
  • da li ih osoba koju zapošljavate ima ili nema
Inspire Absolute

Kreiramo za vas praktično uputstvo u formi osobnog izvještaja iz kog saznajete pored ostalog i:

 


  • da li osoba ima najvažnijih 7 menadžerskih vještina
  • kako najbolje inspirirati (motivirati) osobu
  • preporuke za rad, razvoj, komunikaciju i rukovođenje osobom
Inspire Team

Timski izjveštaj s usporednim pregledom:

 


  • jakih i slabih strana tima
  • preporukom kako iskoristiti snage, a kako umanjiti slabosti
 

Zašto je INSPIRE uspješan?

Najbolji timovi nisu najtalentiranijji, već najbolje usklađeni pojedinci koji se nadopunjuju i koje znate kako motivirati za visoku angažiranost

 

%

Steknite uvid

Uz INSPIRE otkrivate kako ukloniti smetnje u suradnji a istovremeno da svaki član tima ima prostor za iskazivanje svojih jakih strana čime doprinosi odličnim rezultatima i ostvarenju ciljeva.

%

Pratite uputstvo

Kroz INSPIRE – Happiness at work dobivate jasno uputstvo kako složiti tim koji će biti motiviran, efikasan i usklađen (kompatibilan) s potrebama (zahtjevima) posla.

%

Primijenite naučeno

Menadžeri koji koriste INSPIRE – Happiness at work za uklapanje timova smanjuju obim svog operativnog posla i time stvaraju prostor i za svoj daljnji razvoj.

Zainteresirani za INSPIRE?

 

13 + 15 =