“Više stvarno nemam ideja što napraviti da bi moji zaposlenici bili sretni!

Imaju relativno dobre plaće, fleksibilno radno vrijeme, plaćamo im dodatno zdravstveno osiguranje, sportske aktivnosti, stalne edukacije, dobivaju svaki tjedan besplatno voće, napitke u ured…. I opet odlaze!” – sve češće čujem iz usta direktora i vlasnika kompanija.

Zaista, nikada više beneficija nije bilo kao sada!

 Poslodavci se natječu među sobom koji će više toga ponuditi i  to prezentirati budućem zaposleniku putem oglasa za posao ili na intervjuima.

A današnji klinci to slušaju – I sve im je normalno…pa to se podrazumijeva!

Nije to ona moja ekipa koja je bila sretna da dobije stalni radni odnos, sigurnu i redovitu  plaću, eventualno neki bonus na kraju godine ili čak službeni auto!

Današnjim klincima je smiješno kada im pričate kako su se vaši roditelji križali kada biste najavili da želite promijeniti siguran posao u stabilnoj firmi : “Jesi ti normalna, zar želiš kruha preko pogače? Što ti ovdje fali, dobivaš plaću svaki mjesec na vrijeme, firma je stabilna…daj još jednom razmisli!”

Pa nije to ni tako davno bilo kada smo na bilo kakvu primjedbu ili drugačije mišljenje na radnom mjestu dobivali odgovor u stilu: “Ako ti se ne sviđa, slobodno idi…ima ih stotine koji će biti sretni da dođu na tvoje mjesto!”

I zbog toga mi je drago da su se vremena promijenila i da se sada poslodavci moraju truditi kako bi zadržali dobre zaposlenike.

Drago mi je da se napokon shvatilo da fraza “Zaposlenici su naše najveće blago” više nije floskula nego opis današnje situacije.

Savjetujem vam da ne rasipate novce na desetine bespotrebnih beneficija jer će se uvijek naći netko drugi koji nudi više.

Ono što današnji poslodavci trebaju učiniti je – UPOZNATI SVOJE ZAPOSLENIKE!

Bitno je shvatiti razloge svakog pojedinca zbog čega radi kod vas i njegovati taj razlog!

Nekada to jesu higijenici ako dajete visoke plaće I sl. ali često su to sasvim drugi razlozi kao što su: rad na nečem novom, konstantno učenje i razvoj, rad od kuće, međuljudski odnosi i sl.

Svaki vaš zaposlenik je individua za sebe i svaki od njih ima druge motive zašto je izabrao baš vašu kompaniju da radi i ostane u njoj.

A ako ne znate što ga zaista motivira i koliko dugo će još ostati, mi vam možemo pomoći.

Kako – pogledajte na  www.inspirenow.hr

Jasna Rilović, HR konzultant, trener & coach