Jeste li znali da je mogućnost da dobijete na lotu, ukoliko ga igrate, naravno 😊, 0.0000065%?

Za nekoga ćemo reći da je srećković ako je dobio na lotu, veliko nasljedstvo, „dobro se udao“ ili je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ali to su stvari na koje možemo vrlo malo utjecati i događaju se pojedincima. Sreća na poslu je ostvariva za sve, i ne samo to, ona bi trebala biti prioritet u današnjem društvu kada je epidemija negativnosti sveprisutna kako u društvu, tako i na većini radnih mjesta.

No kako biti sretan na poslu ako me kolega preko puta stalno „davi“ s detaljima, nekim činjenicama, ili mi se šef stalno miješa u posao koji mi je dao? „Zašto ga onda i sam ne odradi?!?“ 

Netko se od nas našao u ovim situacijama barem jednom u životu. Ako ne u ovima, onda zasigurno u osjećaju da naš rad nije dovoljno cijenjen, da nas šef ne poštuje,… 

Sreća na poslu je dvosmjerna ulica. Tvrtke bi trebale motivirati svoje zaposlenike na pravi način a zaposlenici bi mogli naučiti bolje razumjeti sebe i druge oko sebe.

Znamo da je novac bitna stvar u životu bez koje ne možemo, ali i da nije odgovor na sve. Postoje stvari koje su nam bitne i vrijedne a ne možemo ih platiti. Moramo ih stvarati međusobnom komunikacijom i razumijevanjem.

Otkrivati motivatore i vrijednosti kod sebe samih, omogućuje nam da bolje razumijemo druge oko sebe. To je proces koji nam kao poslodavcu omogućuje uvid u trenutno stanje, motiviranost ali i sve predispozicije jednog zaposlenika, a kao zaposlenik možemo shvatiti zašto me kolega preko puta „davi“ detaljima kao i to da mi se šef napokon više ne miješa u posao!

Sreća na poslu nije stvar slučajnosti. Vjerojatnost da dobijete sedmicu na lotu, kao što sad već znate je 0.0000065%. Da stvorite sreću na poslu potrebno je samo da upotrijebite Inspire menadžerski alat!

Sretno!

Marija Brdar, Inspire Expert & trainer